Tours- Châtellerault 11 juni

11 juni 2024 - Châtellerault, Frankrijk

Wat gaat de tijd toch snel, morgen ben ik al weer 14 dagen onderweg en ik schiet al een mooi eind op naar Roncesvalles. Gisteravond toch nog een redelijke slaapplaats gevonden in Tours maar wel een heel eind buiten het centrum, maar alles was in de buurt, een supermarkt en een eettent waar ik een heel groot bord groente en sla heb gegeten, dat groenvoer mis ik toch wel hier.

Om 9 uur eerst weer terug naar het centrum over de Loire en naar de kathedraal waar ook het beginpunt is van de route, we gaan nu naar boekje No.2 van Sweerman en nu naar Poitiers als 1e hoofdstuk. De weg is behoorlijk vlak, een paar heuveltjes maar die vallen reuze mee, onderweg kom ik Willem tegen uit Schagen, drinken samen koffie maar gaan allebei apart verder. Ik probeer onderweg nog 1 herberg te vinden en ga een paar adressen bellen, 2 herbergen voor pelgrims zijn in de Corona tijd gesloten en niet weer open gegaan, er blijft nog 1 adres over en dat is op 1 camping in Châtellerault die mobilhomes verhuurd voor weinig geld aan de pelgrims, maar hier moet je alles wel bij je hebben, eten, slaapzak en voor morgen ontbijt. Gelukkig heb ik dat allemaal al ingeslagen dus no probleem.

Morgen ga ik naar Poitiers, ik ben daar een keer met Bertus geweest mijn broer, en 14 jaar geleden met de 2 zonen en Bertus toen ze mij opgehaald hebben uit Santiago.

Ik weet dat ze daar een heel mooi pretpark hebben, zelf ben ik daar niet z’n voorstander van maar deze vind ik wel leuk, hele mooie gebouwen waar veel 3D films worden vertoond. Omdat ik er nu toch zo dicht bij ben en tijd overheb neem ik hier weer een rustdag en ga naar Futurescoop, slapen doe ik ws op een camping maar dat moet ik morgen allemaal nog ff regelen. Ik hou jullie op de hoogte van dat avontuur.

Vandaag toch nog net de 100 km aangetikt, ging allemaal voortreffelijk en ook weer een paar mooie kerken gezien van binnen, tenminste die open waren.  Gisteren had ik er een foto bij gedaan van een café restaurant in een dorpje, deze was gesloten net zoals zoveel van deze barretjes, het is moeilijk om in een dorpje iets te vinden waar je wat kunt gaan drinken of lunchen. Uiteraard heb ik mijn lunch wel bij mij want die maak ik vaak s’morgens al klaar bij het ontbijt.

Morgen dus maar 30 km rijden, fietsen, naar Poitiers dus we hebben alle tijd om op te staan. Morgen het vervolg van de trip

a demain

1. René Heinrichs:
    11 juni 2024
    Hans je bent nu met de fiets onderweg? Wat mooi. Gaat het goed? Alles gezond? Hoe is het weer?
  2. Guus en Marjon Brenninkmeijer:
    11 juni 2024
    Hallo Hans,dat wordt morgen een kort ritje.
    Geniet van je welverdiende uitje morgen.
    Veel plezier, groetjes g en m
  3. Marga Wispels:
    12 juni 2024