Saint Quentin-Compiègne 5 juni 2024

5 juni 2024 - Compiègne, Frankrijk

Geen internet

Probeer nu op mijn telefoon.

Sorry voor de fouten.  Wij ontbijten vanmorgen gezellig in de grote keuken  maken samen alles klaar. Spiegeleieren, ham en  kaas, wat wil je nog meer. Oja, warm  water en koffie en thee.

We waren laat weg kwart voor 10 en het ging heel goed, lekker vlak en ik heb mijn ondersteuning gewoon niet aan gezet. Dat voel ik nu wel goed want mijn benen zijn moe.

Om 11 uir houdt het op met miezeren en wordt het motregen, alles wordt nat maar we gaan door, om half 12 eindelijk 1 bakje koffie ergens kunnen scoren. We rokden bijna de hele weg met elkaar maar door het drukke verkeer achter elkaar.

Om streeks half  3 rijden we Compiègne binnen en het begint weer te regenen. We moeten naar het VVV kantoor om dr sleutel te halen voor de albergue, een ruimte ondet 1 oude kerk met 10 slaapplaatsen. Allemaal beneden  we zijn met z'n 3en hier. We doicjen  wassen onze kleren en kunnen zowaar de was in de centrivuge en buiten hangen.

Nu net met Sjaak naar 1 supermarkt geweest om hier zelf eten te kopen.

Oja  ik ga niet naar Parijs, het is mij te druk dus het wordt Chatres.

Vandaag 75 km maar ben vermoeider dan andere dagen  morgen misschien toch meer ondersteuning gebruiken.

Kleine etappe van maar 100 km morgen.

Cor, ik neem in Poitiers 1 rustdag, dan wil ik ook naar Futerescoop.

Nu eten koken en dan rusten.

Tot morgen.

1. Guus en Marjon Brenninkmeijer:
    5 juni 2024
    Hallo Hans, ook Compiegne een mooie stad en kasteel.
    Een schoolvriend van Guus heeft hier gewoond met zijn franse vrouw.
    En zodoende waren we hier regelmatig.
    Zo te zien was het weer niet zo best en fiets je niet alleen.
    Geniet van verder fietsplezier, groeten van ons
  2. Bert Vlaskamp:
    Hoi Hans,
    Wat leuk, ik zie een foto voorbijkomen van een slaapzaal! Dit is de slaapzaal van het pelgrimshuis onder de kerk van Compiegne! Hier waren wij ook tien jaar geleden! Mooi om te zien dat jij daar nu ook bent!
  3. Ada:
    5 juni 2024
    Goed bezig Hans, maar ik geef Cor gelijk.
    Ook rusten is belangrijk.
    En vergeet niet Chatres goed te bekijken en misschien kun je 's avonds de verlichting bewonderen.
    Is GEWELDIG
    succes en groetjes uit.....geen Wilnis
  4. Ada:
    5 juni 2024
    Beste Hans, toen wij in de plaats waren een paar jaar geleden heette die Chartres. Henk
  5. Hans uut Twente:
    Tikvout
    Had je al gewaarschuwd.
  6. Theo/José:
    5 juni 2024
    Fouten zijn je vergeven Hand. Je hebt niet voor niks een elektrische fiets bij je, dus gebruiken. Je hoeft niet gelijk op Turbo zetten, ha.ha.
  7. Bert de Stigter:
    5 juni 2024
    Je gaat goed Hans! Buen camino!
  8. Egon:
    Hoi Hans,
    Het vertrek vanaf de walking football vrienden heeft de lokale pers gehaald.
    Ik wens je een voorspoedige reis.
    Geweldig dat je dit doet !!
    Een voorspoedige reis gewenst.
  9. Marga Wispels:
    6 juni 2024
    Leuk om al je avonturen te lezen. Genieten is het!:)
    Groetjes Marga wispels
  10. Henk:
    6 juni 2024
    Hoi Hans, Wat is dat nou …? een e-bike onder je gat en de ondersteuning uitzetten! En dan moe worden. Je bent geen 18 meer man. Geniet van la douce France.
  11. Gerard te W:
    Hallo Hans.
    Leuk om al jouw belevenissen te lezen en je zo kunnen volgen.
    Geniet verder en wij genieten mee.
  12. Spekman:
    6 juni 2024
    Heb je nog regen, of alleen maar wind. Toch een prestatie alweer die eerste week. Nog maar een paar weken en je bent eral. Wij hebben het erg warm vandaag 34 graden. Maar gelukkig niet wandelen laat staan fietsen. Wij volgen intens
  13. Leon Janssen:
    7 juni 2024
    Hans, ondanks het minder goed weer; geniet er van!