Saint-Palais-Saint Jean Pied de Port 22 juni 2024

22 juni 2024 - Saint-Jean-Pied-de-Port, Frankrijk

Het is al laat, vandaag wel foto's maar geen verhaal.

Veel leuke dingen mee gemaakt maar wacht maar tot morgen.

Toch eerst het verhaal afmaken van gisteren,  het was een kleine etappe van nog geen 40 km, dus al vrij vroeg in SJPDP, het is mooi fietsen hier, je ziet de Pyreneeën steeds dichter bij komen, en je eigen heuveltjes worden nu bergen, echt wel meer klimmen, je herkent ook veel meer omdat je hier ook vaak met de auto langs komt.

om half 2 al in SJPDP aangekomen, sta te twijfelen of op de camping of in een herberg, ach toch mijn tentje maar weer opgezet op de camping municipal, er staan al enkel tentjes, en veel campers, gelukkig kan ik nog een vlak stukje grond vinden en sta dus mooi recht vannacht bij het slapen, eerst maar gaan eten op een mooie camping eettafel, komen ook andere pelgrims lunchen dus leuke gesprekken aan tafel in diverse talen. Tegen 3 uur het dorp in om mijn stempel te halen, je bent toch nog pelgrim ondanks dat je niet naar SDC gaat.

Door het dorpje lopen spreek ik nog 1 Fransman die ik ook in DAX gesproken heb en we drinken een lekker pilsje op het terras, even later belt Alie uit Friesland, waar ben je, dus nu weer terug naar de camping waar zij gepakt en beladen is want zij gaat vanavond met de bus terug naar Nederland, fiets in de aanhangwagen en zij met 36 anderen in de bus. Eerst wil ze nog wat eten dus we zoeken een eettentje op en ontmoeten daar Evert die ook met de zelfde bus naar Nederland vertrekt. Tegen 10en terug naar de camping en beide worden uitgezwaaid, en ik onder in mijn slaapzak.

1. Janine Verhaaf:
    22 juni 2024
    Leuk Hans, bekende plekjes! Maar je maakt het wel spannend voor je meelezers 😁
  2. Ans en Jan:
    23 juni 2024
    Nog een klein pittig stukje. Laatste stuk, dus even op je pedalen.....
    Wat hebben we genoten achter op je bagagedrager.
    Veel succes vandaag.
  3. Spekman:
    23 juni 2024
    Is het echt waar? Vandaag over de bult? En dan feestelijk onthaal in RV? We hopen op mooi weer als je fietst en waarschijnlijk de hele winterherberg voor jou alleen. Ik app wel wanneer ik kom. Wordt misschien zondag. Groetjes
  4. Ans Zonneveld:
    23 juni 2024
    Gefeliciteerd met de mooie fietskilometers, geweldig gedaan. Fijn om alle belevenissen mee te mogen lezen!