Saint-Émilion-Cadillac 17 juni 2024

17 juni 2024 - Cadillac, Frankrijk

Als oude man moet ik s’nachts wel eens uit en om kwart over 3 ga ik naar buiten, het miezer een beetje, zie dat mijn handdoek nog op de waslijn hangt, en gelukkig droog, dus mee naar binnen en ik ben net op bed begint het toch te plenzen en ook niet z’n klein beetje zeg.

Om half 9 ontbijten we samen en tegen half 10 stappen we op de fiets, in de keuken op de schouw staat een hele mooie Jacobus die gemaakt is van metaal, ik zie de eigenaar en ik vraag of hij deze wil verkopen, ja dat wil hij wel, dus een snelle deal gemaakt, past net in mijn tas dus inpakken en wegwezen.(zie foto)

weer een stevige tocht vandaag, we nemen in Sint-Émilion een kop koffie en kijken naar de massa toeristen die hier allemaal langs komen, veel Ieren.

we zien heel veel Chateau’s onderweg en heel veel wijnbedrijven, ook veel wijnranken natuurlijk, de wijn is nog maar een speldenknop maar ze hangen eraan.

vlak voor Cadillac heb ik tegen Willem gezegd dat ik naar mijn ws overnachting ga fietsen, een voormalig psychiatrische inrichting waar nu 4 kamers zijn voor Pelgrims, dat lijkt mij wel wat want als Pelgrim heb je ook een steekje los.

Het hek s dicht, volgens het boekje moet je je  melden bij de information, dus daar naar toe gefietst, kom ik onderweg Willem weer tegen en hij heeft pech met de fiets, heeft aan een verkeerd knopje gedraaid en zijn versnelling voor werkt niet meer, hij moet eerst naar een fietsenmaker om dat op te laten knappen. Intussen is de information open en ik ga vragen om de sleutel, och mijnheer, we zijn daar aan het verbouwen en het is gesloten, gelukkig hoef ik dus niet opgenomen te worden maar baal wel.

Slaapplaats is snel gevonden dus geen probleem

Afgelopen vrijdag was ik in Nanteuil, ik heb daar gegeten in een restaurant en 2 tafels verder tegenoverliggende zit 1 mevrouw, we kijken elkaar regelmatig aan maar hebben verder geen contact, zij alleen, ik alleen het had zo mooi kunnen zijn die avond, maar is ze Franse, en spreekt ze Engels dus verder geen contact. Vanmiddag ben ik door Cadillac aan het wandelen komt er 1 pelgrim aan op de fiets, we zeggen hallo en ze zegt ken je mij niet meer, ja hoor de dame van vrijdagavond is ook Nederlandse en komt op de fiets uit Eindhoven. Toeval toeval.

Ook Cris baalt dat er onderweg zoveel herbergen, hostels en campings gesloten zijn terwijl ze toch op de lijst staan, ze heeft nog niets kunnen vinden voor vannacht en we geven elkaar tips, hebben ook besloten dat we vanavond samen ergens gaan eten dus vanavond diner voor 2.

Willem z’n fiets is half gerepareerd, is 12 km verder in een B&B gaan slapen en komen we misschien morgen weer tegen, hij zoekt in DAX een fietsenmaker voor verdere reparatie’s.

Zelf heb ik voor morgen en woensdag en donderdag mijn overnachtingen geregeld, morgen in Prison, 65 km verder, woensdag in DAX wordt een lange dag van ca 100 km en donderdag ga ik met de trein op en neer naar Lourdes, ben dicht bij en heb tied zat, vrijdag dan weer verder naar SJPDP.

Vandaag maar 45 km dus een halve etappe gedaan maar wel pittig. Morgen wordt vervolgd.

groetjes uut Cadillac

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Jos:
    17 juni 2024
    Moet ik extra aanhanger meenemen voor de souvenirs en de wijnen!!!
  2. Guus en Marjon Brenninkmeijer:
    17 juni 2024
    Mooi beeld heb je gekocht.
    Denk erom niet te zwaar beladen je moet de bergen nog over.
    Maar eerst Lourdes, ook weer bijzonder om daar weer te zijn.
  3. Cor en Henriette Perik:
    Mooi beeld Hans!
    Fijne herinnering aan deze mooie reis!
    Slaap lekker en morgen fijne trip naar Lourdes
  4. Wilma:
    17 juni 2024
    Wauw wat een mooi beeld👍🤩
  5. Ans Zonneveld:
    17 juni 2024
    Mooi en vooral unieke aankoop. Mooi aandenken. Vraag, heb je voldoende batterij elke dag voor je fiets? Laad je tussentijds op? Leuk om een fietser te volgen hoor. ULTREA!@
  6. Hans uut Twente:
    18 juni 2024
    Ja Ans.
    Ik kan de fiets elke dag wel opladen.
    Nu op 1 camping en de lader aangesloten in 1 caravan.
  7. Leon Janssen:
    18 juni 2024
    Ja Hans, jammer dat je de beoogde slaapplaats in Cadillac niet kon benutten. Die 'cellen' in de psychiatrische inrichting is echt iets bijzonders: Terug naar de middeleeuwen! Want zo lang bestaan die al. En ernaast in een open ruimte:.... een condoomautomaat!