Bavel-Lier 1 juni 2024

1 juni 2024 - Lier, België

Vanmorgen stond mijn ontbijtje al klaar in de woonkamer, ik logeer bij de Fam. Venema. Mijnheer is alleen want zijn vrouw is wandelen in Duitsland. Gisteravond wel met z'n 2en gegeten, daarna hebben we samen 1 betonmolen in elkaar gezet die hij besteld had en in onderdelen had gekregen. Allemaal gelukt. Tegen 8uur 40 op de fiets, eerst nog een klein stukje Nederland en na ca 10 km België in.

Vandaag veel fietspaden langs het water, we beginnen met Mark, een mooi natuurrijk fietspad naast het water, bochtig en veel bruggetjes.

In België komen we op bredere paden allemaal goed verzorgd en gelukkig allemaal vlak.

Ik rij door enkele kleine plaatsjes maarvind geen koffietentjes die open zijn.

We fietsen door en door en na 76 km rij ik om 2 uur Lier binnen. Helaas gaat de hostel pas open om 17.00 uur dus ik moet wachten.

Geen probleem, het Belgische bier smaakt goed, in Lier is het druk, de grootste kerk is gesloten ivm 1 verbouwing maar je kunt via 1 grote kijkdoos toch in de kerk kijken. Mooi om te zien.

Zit ik net op het terras wordt alles met linten afgezet want er begint zo 1 hardloopwedstrijd door het centrum heen. Allemaal kinderen van de basisschool en de ouders lopen hard mee met de allerkleinsten, ze worden meer mee gesleurd dan dat ze zelf hardlopen.

Henk  en Ada morgen een goede reis en misschien zien we elkaar in RV. Rij voorzichtig.

Het weer is vandaag goed, zwaar bewolkt maar droog en de temperatuur is matig tot fris.

Kan dus nu nog niets schrijven over mijn onderkomen maar dat lezen jullie morgen dan wel.

Nu nog eentje op het terras en dan de hostel opzoeken.

Groetn  Hans

1. Ans Wester:
    Hoi Hans,
    We hebben weer je mooie verhaal gelezen!
    Het weer is een stuk beter nu hè!?
    Geen zadelpijn na 4dagen fietsen?
    De kop is eraf..nu dus door gaan..morgen een rustdag??eigenlijk al wel verdiend Hans😇groetjes van ons weer
  2. Ada:
    Dankjewel Hans
    We zullen, net als jij, voorzichtig doen.
    We houden contact en misschien zien we elkaar in RV.
    Geniet van je tocht.
    Groetjes van ons
  3. Guus en Marjon Brenninkmeijer:
    1 juni 2024
    Hallo Hans,dat heb je snel gedaan vandaag.
    Volgens mij rij je stiekem elektrisch, haha!
    Goede reis verder door Belgie.
    groeten van ons
  4. Jeroen P:
    He pap!
    Leuk te lezen allemaal.

Veel plezier, geniet ervan!

Groetjes Jeroen
  5. Ans Zonneveld:
    1 juni 2024
    Mooi, de eerste landsgrens over, is er een om af te strepen!