Théméricourt-Chartres 7 juni 2025

7 juni 2024 - Chartres, Frankrijk

Vandaag weer bijna 100 km verder gefietst, een hele mooie dag, veel zon, veel wind tegen en héééél veel heuvels vandaag.

Maar eerst weer een gezamenlijk ontbijt in de keuken van ons verblijf, een boerderij in een plaatse waar geen supermarkt, bakker of slager is maar wel een Renault garage die achter in de werkplaats ook groente en fruit en droog brood verkoopt. Wij zijn wel 2 km verderop gefietst om ons eten te halen om zelf te maken.

Om 9 uur op de fiets en na 10 km een beste bult voor ons, dit was echt een kuitenbijter zoals ze dat zeggen. En dit ging de hele weg zo door, maar wanneer je klimt ga je ook weer naar beneden, en dat doen we snel, tenminste niet wanneer je de wind tegen hebt, en die hadden we. Het vervelende is ook dat wanneer je net een lekkere snelheid hebt komt er weer een kruising waar je goed moet oppassen en in de ankers moet.

Ik ga door veel kleine plaatsjes, ja ik rij nu eens ver voor op omdat de andere 2 moeten trappen zonder ondersteuning en veel meer moeite hebben omhoog te gaan dan ik.

Ik stop een keer en Sjaak komt mij bij, samen zoeken we een koffie tentje of bar en vinden echt niets, juist op het moment dat we besluiten om toch maar ergens te gaan zitten vinden we 1 pizzeria die open is en koffie heeft. Omdat er een kleine stoep is parkeren we de fietsen midden tussen de gedekte tafels, toch wel een beetje lol.

We overleggen dat we elk apart gaan fietsen en niet bij elkaar blijven, zelf weet ik waar ik ga overnachten in Chartres maar dat weten Alie en Sjaak nog niet.

Kom nergens een mooi picknick plaatsje tegen zelfs geen bankje bij de kerken of op het kerkhof en fiets dus gewoon door, om half 2 vind ik eindelijk 2 tafels met bankjes maar in heel hoog gras, kan mij niets schelen, ik kan ff rusten en ik maak voor me zelf lekkere soep. Met de mee gebrachte broodjes krijg ik weer genoeg energie.

Fiets Chartres binnen en zoek mijn slaapplaats op, het blijkt een nonnenklooster te zijn, ze hebben net als in Nevers allemaal 1 persoonskamer en morgen een ontbijt erbij voor 1 schappelijk prijsje, ik besluit dan ook maar om 2 nachten hier te blijven en een rustdag te nemen hier in Chartres. Moet toch iets met mijn telefoon doen want ie laadt heel traag op.

Tegen 5 uur 30 ff de stad in en naar de Kathedraal, ook deze staat in de steigers, heel veel grote kerken worden hier gerestaureerd op dit moment. Hele bijzondere ker en heb nog lang niet alles gezien, we het hele mooie en bekende labyrint maar helaas staan er heel veel stoelen op. Om kwart over zes is er 1 viering waar gelukkig Latijns wordt gezongen, de rest gaat langs mij heen.

Om half 8 mijn buik lekker gevuld met eindelijk eens een goed stuk vlees ipv pasta’s die we deze week veel hebben gehad.

Morgen een telefoonwinkel zoeken, binnenstad bekijken en lekker niets doen. Eerst naar het information kantoor om 1 plattegrond te halen.

Dat is het weer voor vandaag, misschien tot morgen!

1. Guus en Marjon Brenninkmeijer:
    7 juni 2024
    Hallo Hans, je hebt er weer een mooi ritje opzitten.
    fijn dat het droog was en niet fijn al die heuvels. trouwens er komen er wel wat meer.
    Chartres is de moeite waard om wat langer te verblijven.
    Geniet ervan, en het labyrint is inderdaad erg mooi maar dan wel zonder stoelen.
    groetjes
  2. Wilma:
    7 juni 2024
    Leuk verslag weer Hans. Fijne rustdag morgen en 🤞dat ze je telefoon kunnen fixen!
  3. Ilse:
    7 juni 2024
    Wat een mooie dag weer Hans. Geweldig om je verhalen, en zo jou reis te volgen. Geniet er van en, een dagje rust doet wondeten.
    💪🚲 groetjes 🙋‍♀️
  4. Janine Verhaaf:
    7 juni 2024
    Mooie verhalen weer Hans! Je hebt die rustdag morgen wel verdiend, lekker even niets. Hopelijk lukt het met je telefoon!
  5. Ada:
    Geniet van Chartres, Hans
    En vergeet de avond niet.
    Bij de "VVV" is een foldertje met de route.
    Groetjes Henk en Ada
  6. Bert de Stigter:
    8 juni 2024
    Je gaat lekker Hans! Frankrijk en bankjes waar je op kunt zitten dat is hééél bijzonder.
  7. Peter:
    8 juni 2024
    Wat gaaf om je te kunnen volgen👍
    In Chartre heb ik in een klein klooster in de binnenstad geslapen. Good Old memories 😉
    Fijne dag 🍀🌞
  8. Hans uut Twente:
    8 juni 2024
    Misschien wel dezelfde Peter. Aan de Rie de Muret?